Sunday, January 11, 2009

Pireti vanaisa 80.juubel

11. jaanuaril 2009 sai Pireti vanaisa 80-aastaseks ning toredad Vikerkaarelased ei pidanud paljuks tulla Jõgevale teda sünnipäeva puhul paari tantsuga üllatama.

Pidu, kestnud juba mõnda aega, sai hoopis uue hingamise, kui justkui eikusagilt ilmusid järsku piduliste silme ette rahvariideisse ehitud Ingrid, Andres, Kristi, Olav, Viljar ja Piret. Ennast viisakatele inimestele kohaselt tutvustanud ja sünnipäevalast õnnitlenud, võis tantsusammud valla päästa. Esitusele tuli kolm tantsu:„Vanaisa polka”, „Kosjalugu” ja „Tuljak”.

Seda, et tegu oli tõsise üllatusega, võis välja lugeda sünnipäevale kogunenud inimeste silmist – iseäranis liigutatust võis aimata juubilari olekust, kes tõstis käe silmade juurde, et pühkida sinna ilmunud pisarad. Nagu arvatagi võis oli kõigil külalistel ja eriti sünnipäevalapsel muie suunurgas ja käed plaksutamas- üllatus oli tõesti suur.

Kui kolm hoogsat lugu tantsitud, tegime veel sünnipäevalistega ühe „Perekonna valsi”. Nii said jalga keerutada ka need, kes muidu sellega väga ei tegelegi- seegi meeldis kõigile väga.

Pärast suurt üllatust, said ka tublid tantsijad proovida sünnipäevakooki ja –kohvi. Nii saigi keha veidi jahutada ja kulutatud kalorid asendada.

Igatahes üllatus oli tõesti ettearvamatu ja suurepärane, et kuulsin veel kuidki hiljem kiidusõnu. Tänu teile!

No comments: