Saturday, March 6, 2010

Kambja talvine tantsupäev 2010


6. märtsil 2010 leidis aset kolmas Tartumaa talvine tantsupäev, mis toimus traditsiooniliselt Kambjas. Sel aastal oli kohe nagu tõeline tantsupidu, mis algas peaprooviga Kambja koolimaja esisel platsil. Peo üldjuhiks oli Tartu Hugo Treffneri Gümnaasiumi tantsurühmade juhendaja Uve Saar. Päev läks ajalukku sellega, et tervet pidu filmiti ja film läheb Tartumaad tutvustavasse videosse. Oli ilus päiksepaisteline ilm ja külma parasjagu. Tantsuplats oli kohati päris libe, millel hüplevat polkat oli suht riskantne tantsida ja nii mõnigi oli sunnitud käe maha panema. Pärast peaproovi sai iga rühm kaasa tõrviku, millega siirdusime Kambja vallamaja juurde, et ühiselt pikas rongkäigus tagasi koolimaja juurde tantsima tulla. Vallamaja juures tervitas meid vallavanem ja iga rühm sai kingituseks suure puust noa (eelmisel aastal kahvli, nii saab varsti serviisi kokku).
Kavas olid: Oige ja Vasemba, Padespaan, Raksi Jaak, Tuljak, Vurrsahkadi, Jenka ja Kaera-Jaan. Kuna meie rühma juhendajal, Aivaril oli juhtumisi sünnipäev, siis õnnitleti teda ning tema sõnul polevat tal eales sünnipäeval niipalju rahvast olnud. Kui peokava tantsud tantsitud, sai keha kinnitada maitsva mulgipudru (mitte Pireti meelest, kuna seal olid tangud sees ja tema eine koosnes vaid teest ja leivast) ning kuuma teega. Kellele pudrujärjekord liiga pikk tundus sai aega kasulikult veeta ja seltskonnatantse tantsida.
Pidu jätkus koolimaja aulas kontserdiga. Tantsida tuli laval, meie esitasime Vanaisa polka. Pärast kontserti õnnitleti tantsujuhti Lea Kurvitsat. Tema 40-l sünnipäeval. Ühendkoorid laulsid ja Lea visati kõrgele lae alla.
Pärast ametlikku osa algas simman ning jätkus Aivari sünnipäeva pidamine. Oli tore pidu, mis lõppes saunaga Tiiu juures.

No comments: