Wednesday, October 14, 2009

Lodjakoda

Lodjakoja esinemine sai teoks tänu suvisele Emajõe festivalile, mille põhiüritusena toimus paatide paraad. Emajõe Festival toimus 30. juuli- 16. august. Paatide paraadist võtsid osa Ivo ja Tiit kummipaadiga. Seljas olid rahavriided. Ivo sõudis ja Tiit tegi kaasa sõudmisharjutusi.

Tiit ja Ivo olid ainukesed kummipaadiga, ülejäänud olid kõik mootorpaadid ja üks vingem kui teine. Tänu sellele, et me olime ainukesed kummipaadiga, saime eriauhinna – tasuta 2 tunnise lodjasõidu Emajõel.

Suvel oli lodi väga palju sõidus, seetõttu lükkus meie lõbusõit sügisesse 4. oktoobrile. Enne lodjasõitu tuli töömeestega jutuks, et me Ivoga tegeleme rahvatantsuga ja kutsusime lodjapoisse ka tantsutrenni. Ja siis saime teada, et 14. oktoobril on lodjakojas paatide ja muude veesõidukite navigatsioonihooaja lõpetamine ja Vikerkaarele pakuti ühtlasi esinemisvõimalust.
Lõbusõit sügisesel Emajõel oli väga põnev ja lõbusõidust said osa veel ka Külli P.-S. ja Endel.
Trennis sai räägitud sellest toredast esinemisest, Vikerkaar oli nõus ja välja sai panna 6 paari.

Esinemispäev- 14. okt. oli külm, vihmane ja tormine, aga selle eest Lodjakojas oli mõnusalt soe.

Esinemisest võtsid osa:
Ingrid – Tiit
Lea - Tõnu
Aira – Andres R.
Kai – Rauno
Janeli – Ivo
Piret M. – Raimu

Algus pidi olema kell 19:00. Külma ilma tõttu ja kuniks rahvas kogunes ja pillimehed end koos pillidega lavale sättisid- pakuti kojas kuuma õlut meega, hõõgveini ja teisi kuumi jooke. Samal ajal suurendati ka tantsuplatsi, kuna tegemist ikkagi töökojaga, siis tõsteti mõned lauavirnad seina äärde. Nüüd mahtus Vikerkaar 6 paariga tantsima. Janeli tegi rühma lühitutvustuse ja ka tantsunumbrid läksid igati korda.

Tantsumuusikat mängisid 2 ansamblit:” Pärnu Poisid”, kes mängisid rahvalikke lugusid. Teine punt tegi rohkem rocki lugusid. Rahvast oli koda täis ja pidu kestis hommikuni.

Oli tore õhtu ja loodame, et saame kunagi veel Lodjakojas esineda. Käivad jutud, et Lodjakoda suureneb ja sealsamas ehitatakse välja Lodjapark ja ujula.

Tiit

No comments: