Tuesday, February 24, 2009

24. veebruar - esinemine naiskodukaitsjatele

Kuidas tähistada 24.veebruaril vabariigi iseseisvuspäeva?
Sellel aastal ühtus ju vabariigi iseseisvuspäev ka madise- ja vastlapäevaga. Kuid meile, VIKERKAARE tantsijatele, ei olnud see üdsegi sellel aastal probleemiks. Meie tantsurühma koosseisus on üks naiskodukaitsja – Aira. Tänu Airale saime kutse osa võtta ja esineda iseseisvuspäeval naiskodukaitsjate pidulikul koosviibimisel.
Esinemine toimus Balti Kaitsekolledžis nn Kadettide Kasiinos.
Vikerkaare tantsurühma esindasid Aira, Külli, Maie, Lea, Tiiu, Ingrid, Kristi, Ilo, Viljar, Ivo, Tõnu, Andres R., Tiit.
Väike tõrvatilk meepotis oli meil esinemise alguses. Selgus, et plaat muusikaga ( trennis ettevalmistatud ja meeldetuletatud tantsude esitamiseks ), mis oli ette nähtud seekordseks esinemiseks, oli Aivari käes, kes aga oli esinemispäeva kahjuks segi ajanud.
Kuid, kus häda kõige suurem, seal abi kõige lähem – õnneks olid Ilol teised plaadid saatemuusikaga kaasas. Toimus kiire tantsuplaadi valik ja tantsisimegi selle järgi 5 tantsu - Oige ja vasemba, Kosjatants, Meite mehed, Vanaisa polka, Tuljak. Muidugi oli kahju, et ei saanud tantsida Tantsukingi.
Kuigi esinemise ruumi oli vähe, tulime tantsude sooritamisega kenasti toime. Esineda naiskodukaitsjatele oli tore, tantsud ka vaatajatele enam-vähem tuntud. Oli lõbus, eriti lustakalt läks Meite meeste tants – toolid , mis jäid esinemise ajal jalgu, kukkusid ümber. Igati tugeva aplausi sai ka vanaisa polka ja muidugi kõigile tuntud Tuljak.
Esinemine lõppenud, tänati meid ja avaldati soovi , et me jääks ka edasi ja ühineks naiskodukaitsjatega järgneval väikesel koosviibimisel, kus muidugi pakuti mitmesuguseid suupisteid, kringlit jne… Tore oli vestelda sundimatus õhkkonnas naiskodukaitsjatega ja saada teada nende paljudest tegemistest.
Pidulik koosviibimine läbi, suundus igaüks tähistama pereringis seda tähtsat päeva , oli vaja ju ka pikk vastlasõit veel teha.

No comments: